Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Τα Μεγαλιθικά τείχη του Daorson της Βοσνίας - του ΟΜΗΡΟΥ ΕΡΜΕΙΔΗ




[Τα απίστευτα μεγαλιθικά τείχη στο Daorson. Πηγή εικόνας Panoramio]
Βρίσκεται στην περιοχή του Στόλατς στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη, είναι μια περιοχή με  απίστευτα ερείπια της αρχαίας μυστηριώδης με μεγαλιθικά κτίσμαται φυλής του Daorson. Θεωρείται ότι είναι το κέντρο της φυλής των Daorsi που έζησε στην κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα μεταξύ 300 π.Χ. και 50 π.Χ., οι γραπτές πηγές χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ.. Αυτή η αρχαία πόλη ήταν χτισμένη γύρω από ένα κεντρικό φρούριο που περιβάλλεται από απίστευτη κυκλώπεια τείχη από τεράστια ογκόλιθους.



Πιστεύεται ότι έχουν υπηρετήσει τα τείχη αυτά ως αμυντικό τομέας, οι τοίχοι αυτοί εκτείνονται με διεύθυνση από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά σε μια περιοχή που εκτείνεται σε μήκος εξήντα πέντε μέτρων.

Αυτή η αρχαία πόλη συγκρότημα δεν έχει πλήρως ερευνηθεί, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η πόλη είχε μετατραπεί σε ένα πλήρη επιχειρησιακό οικισμός ως κέντρο και άλλων οικιστικών και εμπορικών περιοχών από την εποχή του Χαλκού. Όπου περιμένουν την ιστορία του οικισμού αυτού τώρα ανασκάπτοντας να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την μετανάστευση και την καθημερινή ζωή των κατασκευαστών αυτού του μεγαλιθικού οικισμού, που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν.
  Αποτελείται από τρία τμήματα: ένα Ακρόπολη, η περιοχή πριν την Ακρόπολη ή Προ-ακρόπολις  και η οικιστική- το οικονομικό κομμάτι.


Από την μικρή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι η φυλή Daorsi χρησιμοποιούσαν την ελληνική γλώσσα και αλφάβητο και διατηρούσαν εμπορικές σχέσεις με τους Έλληνες.


Επίσημη θεωρίες αναφέρουν ότι το Daorson ήταν η πρωτεύουσα της Ελληνο-Ιλλύριας φυλής που ονομάστηκε Daorsi. Η πόλη θεωρείται ότι είναι περίπου 2.500 ετών. Αλλά αυτό δεν είναι ολόκληρη η ιστορία της. Ο Δρ Σεμίρ «Sam» Οσμανάγκιτς, οι αρχαιολόγοι και οι ερευνητές που ανακάλυψαν τις Βοσνιακές Πυραμίδες εξήγησε ότι γεωλογική μελέτη της περιοχής, επιβεβαιώνει την ύπαρξη μίας πολύ παλαιότερης πόλεως που βρίσκεται κάτω από την πραγματική πόλη του Daorson. Και για την οποία ο Δρ Οσμανάγκιτς, λέγει ότι είναι τρία περισσότερα πολιτιστικά στρώματα που χρονολογούνται από 7.000 έως 8.000 ετών. Δηλαδή προηγείται του ελληνικού πολιτισμού τουλάχιστον 3.500 χρόνια.


Σύμφωνα με τον Δρ Σαμ Οσμανάγκιτς, η αρχαία πόλη της Daorson πηγαίνει πέρα από αυτές τις μεγαλιθικές δομές που είναι εντυπωσιακές από μόνες τους. Ο Δρ Οσμανάγκιτς αναφέρει ότι εντός των τειχών της αρχαίας αυτής πόλεως υπάρχει συγκρότημα
σε σχήμα πυραμίδος που κτίστηκε με παρόμοια υλικά.
Από αρχαιοκάπηλους μάλλον καταστράφηκε ένα σημαντικό ποσοστό των ιστορικών και αρχαιολογικών αντικειμένων του χώρου, ενώ έψαχναν πολλές φορές και για θησαυρούς στο Daorson. Σύμφωνα με τον Δρ Σεμίρ Οσμανάγκιτς, αυτά τα άτομα δεν καταλάβαιναν ούτε καταλαβαίνουν ότι ο πραγματικός θησαυρός ήταν στις διαστάσεις και σε σχήματα - πυραμιδικά, κωνικά και σφαιρικά  αρχαία αντικείμενα που ήταν ικανά να αξιοποιήσουν μεγάλες ποσότητες φυσικών πηγών ενέργειας.


Οι κάτοικοι της Daorson ήταν άνθρωποι του υψηλού βαθμού του πολιτισμού ενός πολιτισμού, που γνωρίζουμε από τις εικόνες εδώ ότι ήταν αρκετά καλού σχεδιαστές και ακόμη καλύτεροι αρχιτέκτονες. Οι αρχαιολόγοι λέγουν ότι ήταν σε θέση να παράγουν τα δικά τους νομίσματα, και ήταν επιδέξιος διακοσμητές γιατί κατασκεύαζαν εξαιρετικά πολύτιμα κεραμικά που τα πουλούσαν στην Ελλάδα.


Οι αρχαιολόγοι έχουν πραγματοποιήσει μόνο λίγη συστηματική ανασκαφική έρευνα στην περιοχή, ανακαλύπτοντας όμως πολλά στοιχεία, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα στην περιοχή ήταν ένα κράνος που έχει ελληνική επιγραφή και σύμβολα.


Υπάρχουν πολλές εικόνες του Daorson που δείχνουν απίστευτες ομοιότητες με τις αρχαίες πόλεις και κατασκευές σε όλο τον κόσμο, από τους τοίχους που βρέθηκαν στο Περού, την Αίγυπτο και ακόμη και στο Μεξικό. (Δείτε τις εικόνες για τη σύγκριση των τοίχων από Μάτσου Πίτσου, Sacsayhuaman, το Νησί του Πάσχα και Daorson η 1η φωτογραφία στην αρχή του άρθρου )
  Σύμφωνα με τον Δρ Οσμανάγκιτς, όλα τα αρχαία πέτρινα κτίσματα στο Daorson ακολουθούν τις ενεργειακές γραμμές και τα υπόγεια ρεύματα νερού. Αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη για τον αρχικό σκοπό, επειδή τα μεγαλιθικά μνημεία έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν την ενέργεια και σιγά-σιγά να το απελευθερώσει στην γύρω περιοχή. Ο Δρ Οσμανάγκιτς επισημαίνει ότι οι κατασκευές αυτές δεν δείχνουν πλήρωση συνδετικού υλικού και, δεύτερον, επειδή οι πέτρες είναι όλες άνισου μεγέθους, παρόλα αυτά τοποθετούνται τέλεια μαζί υποδεικνύοντας ένα πολύ προηγμένη μέθοδος οικοδομικής τεχνολογίας, ότι έχει αντισταθεί τους σεισμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Τν ανωτέρω ιστοσελίδα την έχει ο Ιβάν Petricevic
Ο  Ιβάν Petricevic είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του www.ancient-code.com και www.svemironline.com αυτός είναι επίσης ένας συγγραφέας πελάτης ancient-origins.net
Έχει ένα πάθος για την Ιστορία, Αρχαιολογία και Διαστήματος. Ιβάν μιλάει 4 γλώσσες.
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. 99

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου