Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ποινή θανάτου για ποσταρίσματα στο Facebook - Death Penalty in Pasevok - there is a translator on the website



Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν λάβει οι περιορισμοί στην ελευθερία του λόγου στο Πακιστάν.   Τελευταίο περιστατικό η ποινή θανάτουπου επιβλήθηκε σε 30χρονο πολίτη ο οποίος καταδικάστηκε για το περιεχόμενο των αναρτήσεων στο Facebook.

Το Σάββατο, ο 30χρονος Taimoor Raza έγινε το πρώτο άτομα το οποίο καταδεικαστηκε σε ποινή θανάτου με την κατηγορία της «χρήση υποτιμητικών σχολίων για τον Άγιο Προφήτη». Η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκε στο δικαστήριο ήταν... διαδικτυακή βλασφημία.
Ο κατήγορος Shafique Qureshi, μιλώντας στο CNNiτόνισε πως ο Raza μοιραζόταν «βλάσφημες φωτογραφίες και στάτους» στο Facebook, με τις οποίες ασκούσε κριτική στον Προφήτη (Μωάμεθ).
Ο 30χρονος συνελήφθη στις 5 Απριλίου σε στάση λεωφορείου, ενώ άκουγε «βλάσφημα τραγούδια», όπως τόνισε ο κατήγορος.
Το κινητό του ελέγχθηκε από τις Αρχές και το περιεχόμενό του κρίθηκε ιδιαιτέρως προσβλητικό. Πλέον, ο Raza κρατείται σε φυλακή για άτομα που έχουν καταδικαστεί με την κατηγορίας της ύψιστης προδοσίας.
Κόσμος© www.cnn.gr Κόσμος
Ο δικηγόρος του 30χρονου, Fida Hussain Ran, τόνισε πως ο πελάτης του είναι αθώος και έπεσε θύμα παγίδας καθώς – όπως είπε – δύο άτομα επιχείρησαν να τον υποκινήσουν να κάνει βλάσφημες δηλώσεις.
    «Δύο άτομα... επιχείρησαν να τον κάνουν να πει πράγματα κατά του πράγματα κατά του Προφήτη Μωάμεθ. Αλλά ο Taimoor δεν είπε τίποτα».
Εκπρόσωπος του Facebook σε δήλωσή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα στεναχωρημένος και ανήσυχος» από την καταδίκη.
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου