Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Οι Τούρκοι αποκρύβουν ότι οι Σόλοι ήταν ελληνική πόλη, του Γιώργου Εχέδωρου - The Turks conceal that Soli was a Greek city, by George Echedorou - there is a translator on the site - I turchi nascondono che Soli era una città greca, da George Echedorou - c'è un traduttore sul sito - Турки скрывают, что Соли был греческим городом, Джорджем Эхедору - на сайте есть переводчик



Οι Τούρκοι αποκρύβουν ότι οι Σόλοι ήταν ελληνική πόλη
Δύο νέα αγάλματα ανακαλύφθηκαν στις ανασκαφές που γίνονται στην αρχαία πόλη Σόλοι στην Κιλικία της Μικράς Ασίας.

Οι Τούρκοι την ονομάζουν «σωρηδόν» Σόλοι – Πομπηιούπολις,  και την χαρακτηρίζουν ως μία σπουδαία πόλη της ρωμαϊκής περιόδου, αλλά, αυτή είναι μια μερική αλήθεια.
Οι Τούρκοι αποφεύγουν να αναφέρουν ότι «οι Σόλοι ήταν μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις στην Κιλικία, που ιδρύθηκε ως ροδιακή αποικία γύρω στα 700 π.Χ. Ο Στράβωνας σημειώνει ότι ‘ιδρύθηκε από τους Αχαιούς και τους Ρόδιους από τη Λίνδο», όπως σημειώνει ο John Freely στο βιβλίο του «Ταξιδεύοντας στη Μεσόγειο με τον Όμηρο».
Επίσης ο Freely σημειώνει ότι είναι πιθανόν οι Ρόδιοι απλώς να επανίδρυσαν έναν παλαιότερο οικισμό εκεί, αφού κατά την παράδοση, οι Σόλοι, ήταν μια από τις πόλεις της Κιλικίας που είχαν ιδρύσει τα σύμμεικτα πλήθη μετά την πτώση της Τροίας, γιατί ο Ησίοδος γράφει στη «Μελαμπόδεια», ότι ο Αμφίλοχος σκοτώθηκε από τον Απόλλωνα στους Σόλους.
Η αρχαία πόλη των Σόλεων βρίσκεται στην επαρχία της Μερσίνης, στη νότια Τουρκία.
Ο καθηγητής Ρεμζί Γιαγκτσί του Πανεπιστημίου ‘Ντοκούζ Εϊλούλ’, επικεφαλής 10μελούς ομάδας αρχαιολόγων,  ανέφερε ότι κατά την 18η  ετήσια ανασκαφική έρευνα που έγινε στην αρχαία πόλη ανακαλύφθηκαν δύο αγάλματα.
Πληροφορίες για τα δύο αγάλματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, το μόνο που ανακοινώθηκε είναι ότι πρόκειται για ευρήματα που έχουν ηλικία τουλάχιστον 2.500 ετών.
Στην πόλη έχουν βρεθεί «πολλά αρχαιολογικά ευρήματα, στήλες, θέατρα, ρωμαϊκά λουτρά, τείχη της πόλης, νεκρόπολη κ. ά.», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα αποφεύγοντας να αναφέρει ότι τα περισσότερα από τα ευρήματα είναι ελληνικά.
«Στην αρχαία πόλη υπήρχαν οι προτομές Ρωμαίων αυτοκρατόρων ή ανώτερων αξιωματούχων.... επίσης, ανακαλύφθηκαν αγάλματα του θεού Ασκληπιού και της θεάς Υγείας,  του βασιλέα των θεών Διός, της θεάς της Δικαιοσύνης Νέμεσις, της θεάς της γονιμότητας Δήμητρας και του θεού του οίνου Διονύσου.
Κατά τις ανασκαφές των τελευταίων χρόνων έχουν ανακαλυφθεί τάφοι σκαλισμένοι σε βράχους που πιστεύεται ότι χρονολογούνται πριν από περισσότερα από 2.500 χρόνια. Υπήρχαν πολυάριθμα οστά  και κρανία καθώς και τεφροδοχεία. Τα αντικείμενα εκτίθενται στο Μουσείο της Μερσίνης, σημειώνεται.
«Βρέθηκε στη Μερσίνη… 2.500 ετών!»
(DHA, posta.com.tr)
 © mikres-ekdoseis- Γιργος  χέδωρος
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου