Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Στο Σουδάν υπάρχουν περισσότερες αρχαίες πυραμίδες από την Αίγυπτο (βίντεο στα αγγλικά), του Γ. Εχέδωρου - In Sudan there are more ancient pyramids from Egypt (video in English) by G. Echedorou - En Sudán hay más pirámides antiguas de Egipto (video en inglés) de G. Echedorou - In Sudan ci sono più antiche piramidi dall'Egitto (video in inglese) di G. Echedorou



Στο Σουδάν υπάρχουν περισσότερες αρχαίες πυραμίδες από την Αίγυπτο (βίντεο στα αγγλικά), του Γ. Εχέδωρου 

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η Αίγυπτος, η χώρα-σύμβολο των Πυραμίδων, δεν είναι μοναδική, στο χώρο της Μέσης Ανατολής- Αφρικής. Οι επιστήμονες έχουν μετρήσει στην Αίγυπτο «μόνο» 138 πυραμίδες, ενώ στην περιοχή του Σουδάν, ο αριθμός των πυραμίδων κυμαίνεται μεταξύ 200 και 255, σε σχέση με την κατάστασή τους.
Οι πυραμίδες στο Σουδάν, δείχνουν πιο «φτωχές».
Πρώτον,  γιατί έχουν μέσο ύψος από 6 έως 30 μέτρα, ενώ οι αιγυπτιακές φθάνουν τα 138 μέτρα και σε σύγκριση με αυτές του Σουδάν  είναι γιγάντιες.
Δεύτερον, οι σουδανικές πυραμίδες είναι κατασκευασμένες με μικρές πέτρες, ενώ οι αιγυπτιακές είναι κατασκευασμένες από πέτρινες πλάκες.
Οι περισσότερες από τις πυραμίδες στο Σουδάν, βρίσκονται στη θέση της αρχαίας πόλης Μερόε, που βρίσκεται στο κέντρο της σύγχρονης χώρας, μια περιοχή που χαρακτηρίσθηκε ως «αρχαιολογική».
Οι πυραμίδες του Σουδάν χτίσθηκαν από το αρχαίο κράτος του Κους, που υπήρχε ανατολικά του Νείλου από το 2000 π.Χ έως το 1500 π.Χ.
Το κράτος του Κους χρησιμοποιούσε τις πυραμίδες για ταφή σημαντικών προσώπων.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο τρόπος αυτός της ταφής είναι δανεισμένος από τους Αιγυπτίους, αφού η αρχαιότερη πυραμίδων των «Κουσιτών» εκτιμάται ότι είναι νεότερη κατά 500 χρόνια από αυτές της Αιγύπτου, όπως σημειώνει η Science Alert.

© mikres-ekdoseis- Γιργος  χέδωρος
http://www. mikres-ekdoseis.gr
http://pirforosellin.blogspot.gr/  - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.22.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου