Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Δεν είναι ανθελληνισμός η απαγόρευση σημαίας σε σχολείο της Κρήτης ; It is not antihelonism the prohibition flag Greece's in school of Crete ;Non è antihelonismo il divieto bandiera della Grecia a scuola di Creta?



Του Άρη Δημόπουλου

Διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει ένα απίστευτο περιστατικό το οποίο αποκαλύπτει το Flashnews. gr και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα όσα ήδη έρχονται στην...διεθνοποιημένη Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την τιμωρία ενός μαθητή στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος τόλμησε (!!) να υψώσει την ελληνική σημαία στο προαύλιο, παραμονές της 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα όταν ο νεαρός ύψωσε τη σημαία σε στύλο φωτισμού, ανταμείφθηκε με μία...αποβολή από την διεύθυνση του σχολείου!
Ναι καλά διαβάσατε. Με την αιτιολογία πως η πράξη του αυτή ήταν επικίνδυνη και χωρίς να δοθεί καμία περαιτέρω εξήγηση, ο εν λόγω μαθητής πήρε αποβολή για ένα ζήτημα το οποίο πολλάκις είχε αποτελέσει επίκεντρο συζήτησης στην τοπική κοινωνία, καθότι στο σχολείο επί 4 ολόκληρα χρόνια ΔΕΝ υπήρχε ελληνική σημαία!
"Την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι να κλείσει", είναι η απάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργου Τερζάκη, ο οποίος ωστόσο δήλωσε άγνοια για το ποιος καθηγητής όντως έδωσε την αποβολή στον μαθητή που απλά πήρε την κατάσταση στα χέρια του.
Δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, όχι μόνο στην τοπική κοινότητα, αλλά και σε όλη την Κρήτη από το περιστατικό, για το οποίο αναμένουμε την διεύθυνση του σχολείου να πάρει θέση.
Αυτό ωστόσο που επίσης δεν πρέπει να περάσει στα "ψιλά γράμματα" είναι κάτι το οποίο δυστυχώς συμβαίνει σε πολλά σχολεία ανά την χώρα.
Οι καταγγελίες επί παραδείγματι, για το σχολείο στο Ηράκλειο, αναφέρουν πως η ελληνική σημαία απουσίαζε επί 4 ολόκληρα χρόνια, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα, μιας και το εν λόγω ζήτημα είχε θιχτεί από τους ίδιους τους μαθητές.
Βλέπουμε πως η μετατροπή των ελληνικών σχολείων σε...πρότυπα "διεθνιστικών σπουδών" όπου τα εθνικά σύμβολα δεν θα έχουν καμία απολύτως θέση προχωράει με αστραπιαίους ρυθμούς, αποκαλύπτοντας μία πικρή αλήθεια για την Ελλάδα της νέας εποχής.
http://pirforosellin.blogspot.gr/   -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου