Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

«Αυτή είναι η πρώτη επίσημη και γενετική επιβεβαίωση μιας γυναίκας πολεμιστή Βίκινγκ», δήλωσε ο Καθ. Οργανικής Βιολογίας Mattias Jakobsson / "Questa è la prima conferma ufficiale e genetica del guerriero di una donna Viking", ha affermato il Prof. Biologico Biologico Mattias Jakobsson



«Αυτή είναι η πρώτη επίσημη και γενετική επιβεβαίωση μιας γυναίκας πολεμιστή Βίκινγκ», δήλωσε ο Καθ. Οργανικής Βιολογίας Mattias Jakobsson

 «Αυτή είναι η πρώτη επίσημη και γενετική επιβεβαίωση μιας γυναίκας πολεμιστή Βίκινγκ», δήλωσε σε ξεχωριστή δήλωση ο Καθηγητής Mattias Jakobsson, από το Τμήμα Οργανικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Ουψάλα.
Το σχέδιο είναι μια ανακατασκευή για το πώς μπορεί να φαινόταν αρχικά ο τάφος με την γυναίκα. Þórhallur Þráinsson (© Neil Price).
«Οι γραπτές πηγές αναφέρουν περιστασιακά γυναικεία πολεμιστές, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που βρήκαμε πραγματικά πειστικές αρχαιολογικές μαρτυρίες για την ύπαρξή τους», πρόσθεσε ο Neil Price, καθηγητής στο Τμήμα Αρχαιολογίας και Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Ουψάλα.
Ο Judith Jesch, καθηγητής των σπουδών Viking στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, ισχυρίζεται σε μια θέση blog ότι ο γενναιόδωρος τάφος της γυναίκας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ήταν πολεμιστής. Αξίζει να σημειωθεί, λέει, ότι ο σκελετός δεν έδειξε σημάδια τραυματισμού ή «φθοράς» από τη μάχη.
Παρ 'όλα αυτά, οι ερευνητές φαίνονται ανυπόμονοι ότι αυτή η ανακάλυψη είναι πολύ περισσότερο από τη γοητεία του 20ου και του 21ου αιώνα με γυναίκες πολεμιστές.
« Αυτή η ταφή ανασκάφηκε στη δεκαετία του 1880 και έχει χρησιμεύσει ως μοντέλο επαγγελματικού πολεμιστή Βίκινγκ από τότε. Ειδικότερα, τα τάφοι αγαθά τείνουν σε μια ερμηνεία για πάνω από έναν αιώνα», πρόσθεσε ο ανώτερος συγγραφέας Jan Storå." Η αξιοποίηση νέων τεχνικών, μεθόδων αλλά και ανανεωμένων κρίσιμων προοπτικών παρουσιάζει και πάλι το ερευνητικό δυναμικό και την επιστημονική αξία των συλλογών μας. "
http://pirforosellin.blogspot.gr/   -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου